Corporate Story | Viva! Zorggroep

ViVa! Zorggroep, een maatschappelijke organisatie zonder winstoogmerk, biedt met ruim duizend medewerkers diensten en producten aan op het gebied van wonen, welzijn en zorg in Zuid- en Midden-Kennemerland.

Eigenheid

Eigenheid. Het is een apart begrip en liever gezegd is het meer dan dat: eigenheid is een veelomvattend menselijk gevoel. Eigenlijk is het vreemd dat het woord niet vaker valt, want we hebben het als mensen allemaal. Het is een emotionele mix van een eigen karakter, eigen meningen, eigen manier van doen, eigen voorkeuren, eigen leven, eigen omgeving. Eigenheid gaat over ‘de echte ons’. Het is wie we zijn – en we willen als het even kan zo lang mogelijk ons eigen leven leiden zoals wij dat gewend zijn. Eigenheid is iets om te koesteren, omdat het houvast geeft aan het bestaan. Jezelf kunnen blijven, is misschien wel het meest waardevolle wat we hebben. Als dragend gevoel is eigenheid precies daarom van grote waarde voor het grote verhaal van ViVa! Zorggroep.

Juist wie ouder wordt, loopt het risico iets van zichzelf kwijt te raken. Iets niet meer kunnen wat daarvoor nog vanzelfsprekend was, dat voelt alsof je jezelf niet meer kunt zijn. Plots heb je zorg nodig, hulp nodig, ben je afhankelijk – dat is confronterend en ingrijpend. Het doet iets met een mens om op iemand anders te moeten leunen of het eigen huis te moeten verruilen voor een aangepaste woonomgeving. Het geeft het gevoel iets van jezelf kwijt te raken – vertrouwdheid, eigenheid. Het is onze missie om ervoor te zorgen dat dat niet gebeurt. Ook al heb je als ouder worden mens hulp en zorg nodig, het moet niet leiden tot het gevoel dat je dat je niet langer de baas bent over je eigen leven. Het gaat om het behoud van eigenheid: jezelf kunnen blijven zijn, hoe oud en afhankelijk je ook wordt. Dit betekent voor ons dat we ons inleven en aanpassen, goed kijken en luisteren en oplossingen op maat bedenken. Ofwel, echte aandacht voor onze cliënten.

Over Storytelling People

Storytelling People gelooft in de corporate story als primair communicatiemiddel om mensen te verbinden. Wij brengen dat kernverhaal tot leven met storytelling verhalen, programma’s, workshops, campagnes en onze OneStory® App.

Contact

Contact

Storytelling People
Karstraat 38
5301 BR Zaltbommel
T 0418-841957
E[email protected]
Iwww.storytellingpeople.nl

Onze klanten

Corporate storyteling maakt het abstracte bedrijfsverhaal toegankelijk in verhalen van en voor mensen.

Heineken: de magie
PostNL
Randstad: shaping work
ABN Amro
Nationale Nederlanden
Friesland Campina

Brochure aanvragen

Corporate storytelling brochure

Download de Storytelling People app

De gegevens zijn verzonden en zullen worden verwerkt.