Storytelling

Storytelling People enthousiasmeert organisaties met het vastleggen, vertellen en delen van hun corporate story

Verhalen zijn zo oud als de mens zelf. En in al die tijd is de functie van een verhaal onveranderd gebleven. Verhalen laten mensen zien en beleven wat anders niet zou doordringen. Verhalen verbinden mensen met elkaar. Verhalen inspireren, enthousiasmeren en maken mensen trots op wat ze met elkaar doen. We kunnen ons soms nog zo rationeel opstellen, uiteindelijk laten we ons graag in vervoering door een onweerstaanbaar verhaal.

We laten ons graag raken en beroeren. En zo kunnen we ineens beseffen dat we ‘iets hebben’ met een bedrijf, een merk en een organisatie. Verhalen maken verhaalthema’s als klantgerichtheid, leiderschap, betrouwbaarheid, samenwerking en duurzaamheid relevant voor de organisatie. Verhalen verklaren corporate waarden en geven een gezicht aan de visie, de ambities en de waarden van een bedrijf. Met storytelling zorgt u voor verhalen die mensen aanspreken, overtuigen en verbinden. Intern én extern. Niet voor de korte termijn, maar duurzaam.

Storytelling verhalen

Storytelling is een discipline die de emotie zoekt. Dat is iedere keer weer een hele uitdaging, vooral omdat veel corporate-, bedrijfs- en organisatieverhalen doorgaans zakelijk en rationeel zijn. Maar dat leidt doorgaans tot abstracte kretologie, zonder enige emotie. En mensen verbinden zich nu eenmaal makkelijker aan kernwaarden die hen in het hart raken. Het is dus altijd zaak om corporate kernwaarden te ‘verrijken’ met persoonlijke verhalen. Met als ultieme doel dat individuen zich persoonlijk kunnen verbinden met de gemeenschappelijke waarden. Het gaat er daarbij niet om iedereen in dezelfde ‘waarden-mal’ te stoppen. Integendeel, het gaat juist om het verdiepen van waarden met de verschillende kleuren van de persoonlijke verhalen. Authentieke verhalen van medewerkers en klanten zijn het goud van elke organisatie: zij zorgen voor gevoel en geloofwaardigheid in kernwaarden en het bedrijfsverhaal.

Storytelling People heeft al voor menige nationaal en internationaal gerenommeerde organisaties verhalen opgediept, verteld en gedeeld. Eerlijke en authentieke verhalen die de juiste snaar raken. Maar net zo belangrijk, Storytelling People weet ook als geen ander hoe storytelling te organiseren en te implementeren. En dat laatste is minstens zo belangrijk om vuren te ontsteken en die te laten branden.

Storytelling verhalen

Over Storytelling People

Storytelling People gelooft in de corporate story als primair communicatiemiddel om mensen te verbinden. Wij brengen dat kernverhaal tot leven met storytelling verhalen, programma’s, workshops, campagnes en onze OneStory® App.

Contact

Contact

Storytelling People
Karstraat 38
5301 BR Zaltbommel
T 0418-841957
E[email protected]
Iwww.storytellingpeople.nl

Onze klanten

Corporate storyteling maakt het abstracte bedrijfsverhaal toegankelijk in verhalen van en voor mensen.

Heineken: de magie
PostNL
Randstad: shaping work
ABN Amro
Nationale Nederlanden
Friesland Campina

Brochure aanvragen

Corporate storytelling brochure

Download de Storytelling People app

De gegevens zijn verzonden en zullen worden verwerkt.