Corporate Story | SED organisatie

De SED-organisatie is ontstaan na een ambtelijke fusie van de gemeenten Stede Broec, Enkhuizen en Drechterland. Bijna 400 SED-medewerkers bedienen ruim 60.000 inwoners en verschillende bedrijven. SED werkt aan een prettige woon- werk- en leefomgeving in deze Noord-Hollandse regio.

Organisatie van betekenis, mensen van betekenis

Hierin ligt onze betekenis: modern bestuur staat midden tussen de mensen die het dient. Ons verhaal wordt geschreven door de mensen die we als gemeentelijke organisatie bedienen. Hoe snel, slim, handig, nuttig, verstandig, verantwoordelijk en innovatief zijn we voor onze inwoners met alledaagse vragen en voor de ondernemer met onalledaagse plannen?

Samenwerken, krachten bundelen, talent benutten, kennis delen, slim verbinden in één groot organisatorisch partnership van vitaal en dynamisch enthousiasme: dat is waar de SED Organisatie om gaat. Dat vraagt om een werkomgeving waarin nieuwe ideeën serieuze kansen krijgen en we elkaar stimuleren om soms onorthodox naar een oplossing te zoeken. We zullen elkaars betekenis voor het grotere geheel versterken – door talentvolle mensen te laten excelleren in wat ze goed kunnen en anderen te helpen het beste uit zichzelf te halen.

Betekenis hebben als organisatie gaat over inhoudelijke, organisatorische kracht, maar ook over menselijke en sociale verbinding. Verbinding is hierin de crux, onder elkaar, maar ook naar buiten toe. Omdat verbinding alles te maken heeft met open communicatie willen we elke mogelijkheid benutten om de binnen- en buitenwereld bij ons werk te betrekken. We willen collega’s, inwoners en ondernemers deelgenoot maken van waar wij mee bezig zijn, hoe het gaat en wat er aan komt – dat maakt allemaal onderdeel uit van omgevingsgericht werken. De mensen met wie en voor wie wij werken, moeten ons kunnen vertrouwen en op ons kunnen bouwen. We willen een overheidsorganisatie zijn die dichtbij de mensen staat en begrijpt wat ze nodig hebben. Daarin ligt onze betekenis. Door ons werk goed te doen, versterken we het vertrouwen in de overheid en dat werkt weer door naar een groter gemeenschapsgevoel en sociale cohesie.

De kernopdracht van de SED Organisatie is: van betekenis zijn voor het leven van iedereen in onze drie mooie gemeenten. Voor al die mensen van betekenis kunnen zijn, zal ons trots maken – omdat wij meebouwen aan een leefbare samenleving en betere toekomst voor iedereen.

Over Storytelling People

Storytelling People gelooft in de corporate story als primair communicatiemiddel om mensen te verbinden. Wij brengen dat kernverhaal tot leven met storytelling verhalen, programma’s, workshops, campagnes en onze OneStory® App.

Contact

Contact

Storytelling People
Karstraat 38
5301 BR Zaltbommel
T 0418-841957
E[email protected]
Iwww.storytellingpeople.nl

Onze klanten

Corporate storyteling maakt het abstracte bedrijfsverhaal toegankelijk in verhalen van en voor mensen.

Heineken: de magie
PostNL
Randstad: shaping work
ABN Amro
Nationale Nederlanden
Friesland Campina

Brochure aanvragen

Corporate storytelling brochure

Download de Storytelling People app

De gegevens zijn verzonden en zullen worden verwerkt.